3 Eylül 2009 Perşembe

No El Calcio Moderno!!

Yarın 5 Eylül 2009 Cuma günü TSİ 21.00'da oynanacak maçı şu an için yayınlayan bir tv kanalı yok bildiğim kadarıyla. Zaten öğrenirsem yorumlarım buraya da.

Takip edenler zaten Livorno'nun da Adana Demir Spor'un da nasıl bir futbol geleneği'nden geldiğini bilirler. Bilmeyenler için de özet geçmek gerekirse, futbolda ultras geleneğini sürdüren, bunun en yoğun yaşandığı klüpler ikisi de kendi ülkelerinde. Ultras geleneği holiganizmden ayrılmakta. Ayrıntıları için wikipedia linkine başvurabilirsiniz. Sosyal sorumluluklarının dışında, takımlarını koşulsuz desteklerken holiganların aksine kavgadan kaçınmakta olan, "futbol'un asla sadece futbol olmaması"nı takımlarının hayatlarında ne kadar büyük bir yer kapladığını yansıtabilen bir ekol.



Günümüzde futbolun nasıl bir endüstri haline geldiğini anlatmaya gerek yok. Milyon dolarlık futbolcular, astronomik rakamlı reklamlar ve televizyon yayın hakları, pazarlamada uluslararası marka haline gelmiş (isim hakları) satılmış takımlar.. Kısacası, futbol hızla formula1 haline gelirken bu gibi takımların bize bir alternatif sunmaları umut verici gelişmelerden. Böyle güzel birlikteliklerin çoğalması dileğimizle..

Adana Demir Spor hakkında bir kaç söz daha.. İki senedir kıl payı kaçırarak yükselemedikleri Bank Asya 1. Lig'e bu sene yükselmeleri konusunda şans getirici bir maç olur umarım. Adana Demir Spor hakkında bilgi sahibi olmak, gelişmelere göz atmak istiyorsanız Ankara Tayfası'nın Gurbette Demir Gibiyiz Blog'unu takip edebilirsiniz.

Yazılabilecek, konuşulabilecek çok şey var aslında.. Futbolun sosyolojik yanı, futbolun insan hayatındaki yeri ve kapitalizmin hayatın her yerinde olduğu gibi futbolun da içine işlemesi gibi bir çok konu mevcut.. Yeri ve zamanı geldiğine inandığımda onlar hakkında da yazmak dileğiyle.

p.s. Lucarelli çok gol atmasın, atsın ama çok olmasın :) Mümkünse ADS Livorno'yu yensin, ya da yok yav, gollü beraber bitsin, güzel maç olsun ama =)
p.p.s. NTV, yap bi güzellik be abisi :p

1 tatava:

Hailsematary Beyefendi dedi ki...

Kardeş'CHE' bir maç olacak.

http://www.ntvmsnbc.com/id/24997247/